Over Focus Verloskundigenzorg

Marian Karssen en Jody  Bergan zijn beiden zeer ervaren verloskundigen die persoonlijke aandacht en vertrouwen erg belangrijk vinden. Focus Verloskundigenzorg heeft vestigingen in Winschoten , in Oude en Nieuwe Pekela. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de praktijk en de werkzaamheden van beide verloskundigen. 

Marian Karssen

Marian is al geruime tijd werkzaam als verloskundige. Zij is begonnen in Dordrecht en werkt nu al meer dan twintig jaar in Oost Groningen. Voor 2020 werkte zij alleen, maar nu deelt zij de praktijk met collega Jody. "Een duo-praktijk is ideaal voor de juiste balans tussen werk en privé en het blijft mogelijk de lijnen met cliënten zo kort mogelijk te houden. Mijn uitgangspunt is de vraag wat heb jij als zwangere vrouw met je partner nodig om met vertrouwen in jezelf en je begeleiders zwanger te zijn, een kind te krijgen en te starten als ouders."

Jody Bergan

Jody heeft voordat zij aan de verloskundigenopleiding begon, zeven jaar als verpleegkundige in verschillende zorgcentra gewerkt. Een van de afdelingen was de afdeling obstetrie/gynaecologie. Na haar opleiding tot verloskundige heeft Jody besloten in de eerstelijnszorg te gaan werken. "In de eerste lijn bouw je een diepere band op met je cliënten, wat positief werkt tijdens de begeleiding van de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Mijn focus ligt op het vertrouwen op het eigen lichaam, uiteraard rekening houdend met de gevoelens van de zwangere vrouw en haar partner. Ik ben zelf moeder van twee jongens van 8 en 9 jaar en ben dus ook een ervaringsdeskundige."

Visie

Het is afhankelijk van wie je bent, hoe je omstandigheden zijn en wat je eerder hebt meegemaakt of gehoord, hoe je deze fase in je leven beleeft. Wij willen naast je staan en helpen je te vertrouwen op je lichaam en je eigen kunst om te baren. De zwaarte of lichtheid van deze periode kunnen we niet voorspellen.
Wèl weten we, dat je ongeacht de aard van je zwangerschap en bevalling, je positief en voldaan de zwangerschap en bevalling kunt beleven.

Heb je vragen over de zwangerschap of wil je graag een afspraak maken? Bel dan:

Neem direct contact op