Focus Verloskundigenzorg goede voorbereiding op bevalling en ouderschap

Focus Verloskundigenzorg zorgt ervoor dat je altijd zo goed mogelijk voorbereid bent op de bevalling. Op deze pagina lees je meer over hoe je een bevalling kunt ervaren en wanneer het noodzakelijk is om contact op te nemen met de verloskundige. Ook na de bevalling zal Focus Verloskundigenzorg je niet in de steek laten. Je bent altijd welkom om vragen te stellen over het ouderschap.

Bevalling

Zwaar en heftig, intiem en rustig of iets daartussenin, helaas kan niemand jou met zekerheid vertellen hoe de bevalling zal verlopen. Pijn als gevolg van weeën is toch anders dan alle andere soorten pijn die een vrouw meemaakt. Het positieve aan de pijn is dat het je zal helpen om te focussen op de komst van jullie kind, want je zal alleen maar bezig zijn met de gedachte aan jullie kind dat op het punt staat geboren te worden. Je hoeft de pijn dus niet constant in een negatief daglicht te stellen, want je kan het hele proces ook zien als een survivaltocht om jouw kind te kunnen ontmoeten.


De pijn is over het algemeen beter te verdragen als je ontspannen bent en warmte kan jou bijvoorbeeld helpen om te ontspannen. Het is van groot belang dat je goed geïnformeerd bent over het hele proces en dat je mee kunt denken over de keuzes die soms gemaakt moeten worden.


Als verloskundige wil Marian betrokken zijn, dus laat zeker weten wat jouw wensen zijn. Met een positieve instelling zul je ongeacht hoe zwaar de bevalling mogelijk zal zijn, toch tevreden terug kunnen zien op de bevalling; de echte  start van het ouderschap met jullie kindje. Naar dit resultaat wil ik samen met jullie als ouders, streven.

De Kraamperiode

Na de bevalling is het allerbelangrijkste dat jullie je kind leren kennen en dat jullie ontdekken wat jullie kind nodig heeft. Kraamvisite gedurende de eerste week na de bevalling kan natuurlijk ontzettend leuk zijn, je wilt je kind tenslotte aan de wereld laten zien. Houdt er wel rekening mee dat de nacht voorafgaand aan de bevalling onrustig kan zijn geweest en dat je tijdens de eerste dagen soms wat slaap moet inhalen overdag. Als je geen energie hebt om bezoek te ontvangen, is het verstandig om de kraamvisite uit te stellen.

Kraamverzorgende neemt de zorgtaken over gedurende de eerste week na je bevalling:

  • Verzorging en medische controle van moeder en kind
  • Begeleiden van voeding van de baby.
  • Huishoudelijke taken.
  • Een informatiebron over ouderschap en keuzes die je hierover kunt maken.

Door medische controles uit voeren, informatie te verstrekken en huishoudelijke taken over te nemen, helpt de kraamverzorgende jullie op weg met het ouderschap. Vergeet niet dat de eerste dagen van je kind een wenperiode zijn voor het leven buiten de baarmoeder. Facetten als de voeding, de temperatuurregulatie en het welzijn van je baby worden door de ervaren kraamverzorgende afgestemd op de specifieke behoeften. De verloskundige is medisch gezien de eindverantwoordelijk hulpverlener, maar in de kraamtijd zul je haar wat minder zien dan de kraamverzorgende. Zij zal wel regelmatig op bezoek komen om de zorg en de begeleiding met jullie en de kraamverzorgende door te nemen.

Ingeschreven in het Kwaliteitsregister Verloskundigen

Vragen? neem contact op!